M1_GildedDome_Of_St_Alexander

Viatris България подкрепи МБАЛ „Дулово“ и нейните малки пацинети

Декември, 2021 г.

В момента в България има десетки лечебни заведения, които за съжаление не могат да осигурят подходящи условия за най-малките си пациенти. Такава беше ситуацията и в МБАЛ „Дулово”, град Дулово.

Като компания, предоставяща възможност на хората по света да живеят по-здравословно на всеки етап от живота си, Viatris България и нейните служители се обединиха, за да обзаведат детския кът в педиатричното отделение на МБАЛ Дулово и да създадат една по-приятна, светла и позитивна атмосфера за децата.

Viatris България осигури обзавеждането на детския кът, помагайки на лечебното заведение, както и на малките му пациенти, да имат по-приятен и безгрижен престой по време на лечението, което от своя страна би довело до ползи както за психическото, така и за физическото им здраве.

От друга страна служителите на Viatris България имаха възможността да допринесат, като дариха нови детски книжки, играчки и допълнителни материали за децата.

Viatris България в подкрепа на хората, пострадали от кризата в Украйна

Май, 2022 г.

В допълнение към участието в глобалната инициатива на Viatris, екипът на Viatris България организира различни инициативи в 5 региона в страната, като дари финансови средства, храна, хигиенни материали, медицински продукти и дрехи на Български червен кръст, на Украинския културен център във Варна, на приблизително 100 украинци, настанени в град Китен, на украинци, останали в Украйна, както и на 4-членно украинско семейство, настанено в Пловдив.

Декември, 2020 г.

Във Viatris България се грижим един за друг

Водени от желанието си да бъдем от полза на всеки, който е изпитал емоционалното въздействие на пандемията от COVID-19, Viatris и Sesame Workshop - организацията с нестопанска цел, която стои зад „Улица Сезам“, създадохме инициативата „Грижим се един за друг“ (Caring for Each Other).

Ние от Виатрис България прегърнахме тази идея и създадохме специалната Сезам книжка за нашите деца. Тя включва разнообразни материали, предназначени за най-малките, с които по лесен и забавен начин родителите биха могли да помогнат на децата си да се справят с емоционалните си нужди и да останат физически и психически активни и здрави.